Aarrekid – suomalaista ekologisuutta

aarrekid

Aarrekid on suomalainen lastenvaatemerkki. Tämä 2009 suunnittelijat Piia Keto, Lotta-Liina Salonen ja Miia Kajaani ovat luoneet Aarrekidille persoonaallisia ja mielenkiintoisia kuoseja, jotka ihastuttavat ympäri maailmaa. Kuosit vievät seikkailulle aarremetsään, matkalle avaruuteen, teekutsuille kauniiseen puutarhaan, junamatkalle laaksoon ja leikkimään hirmuisten mostereiden kanssa. Pöllöt ovat hyvin tuttuja myös Aarrekidillä kuoseissa ja pehmoleluissa. Pienenä knoppitietona, että Aarrekidin printtien suunnittelija Piia Keto on tehnyt Arabialle Piilopaikka -sarjan.

Aarrekidin vaatteissa korostetaan kotimaista työtä, ekologisuutta ja lasten viihtyvyyttä. Tänä päivänä Aarrekid edustaa myös suomalaista muotoilua kansainvälisesti. Yrityksen motto on, että värit kuuluvat kaikille ja he suunniitelevat kuosimme kaikille käyttäjilleen sopiviksi. Tärkeitä arvoja Aarrekidille on myös suvaitsevaisuus ja tasa-arvoisuus, minkä vuoksi yritys lahjoittaa jokaisen mallistonsa tuotannosta vähävaraisten lapsiperheiden tukemiseen.

pöllö

Aarrekid käyttää vaatteissaan laaduikkaita materiaaleja ja vaatteet valmistetaan ekologisesti ja eettisesti kestävillä tuotantotavoilla. Tuotteet valmistetaan pääosin Portugalissa, mutta osa tuotannosta tapahtuu Suomessa ja Virossa. Mallistot on valmistettu pääosin 100% luomupuuvillasta, jolla on GOTS -sertifikaatti. GOTS eli Global Organic Textile Standard on maailmanlaajuisesti käytetty sertifikaatti, joka kattaa puuvillan tuotantovaiheet viljelystä lopputuotteeseen saakka. Sertifioinnissa otetaan huomioon ihmisten ja ympäristön hyvinvointi. Aarrekidin suurimmalla osalla mallistojen tuotteista on myös OEKO-TEX Standard 100 sertifiointi. Tämä kansainvälinen sertifikaatti takaa sen, ettei Aarrekidin tuotteissa ole formaldehydijäämiä, eikä jäämiä torjunta-aineista tai raskasmetalleista. Tämä on erittäin tärkeää, etenkin kun kyse on lastenvaatteista.

Jälleenmyyjiä Aarrekidillä on Suomessa, Itävallassa, Iso-Britanniassa, Belgiassa, Kanadassa, Kiinassa, Alankomaissa, Ruotsissa ja Sveitsissä. Lisäksi välittäjiä Aarrekidillä on Ranskassa, Iso-Britanniassa, Italiassa ja Japanissa. Suomessa Aarrekidin jälleenmyyjiä on Helsingissä kolme kappaletta, Lahdessa, Raumalla, Tampereella, Porvoossa, Kempeleessä ja Hämeenkoskella. Netistä Aarrekidin vaatteita voi tilata Tenavalinnasta, Jeriikasta, Lilla companyltä ja Pikkuotukselta.

Aarrekid on ihana lastenvaatemerkki, jonka kuosit tuntuvat olevan pienempienkin makuun. Erityisesti Aarrekid ansaitsee kiitosta sen mallistojen vihreydestä, mikä on meille Pikkuväelle hyvin tärkeää. Ekologisuus on hyvin merkittävää nykyajan vaatemallistoissa, sillä vaikka lastenvaatteissa tuotteiden elinkaari jää lyhyemmäksi kuin esimerkiksi teinien tai aikuisten vaatteissa, Aarrekidin vaatteita viitsii hyvin mielellään siirtää eteenpäin myös seuraavalle käyttäjälle. Materiaalien laadukkuus takaa sen, että vaatteet kestävät vähän rajummatkin leikit pihalla.

You may also like...