Gugguu

gugguu

Gugguu on tuore tulokas kotimaisten lastenvaatteiden markkinoilla, ja on perustettu vuonna 2012. Miia Riekki perusti vaatemerkin haaveiltuaan ensi kauan omasta yrityksestä ja huomattuaan, ettei hänen makuansa vastaavia lastenvaatteita ollut markkinoilla kovinkaan paljoa. Miian sisko Anne Valli jakoi saman ongelman, ja liittyikin toimintaan mukaan vuoden 2013 alussa saatuaan opintonsa valmiiksi. Ensimmäinen mallistokin ilmestyi heti samana vuonna 2013, sillä nämä naiset saavat asioita aikaiseksi. Työnjako heidän välillään onkin vedenselvä: Miia hoitaa tuotteiden suunnittelun, taloushallinnon ja ison osan markkinoinnista, Anne taas organisoi myyntiä ja pyörittää Gugguun verkkokauppaa. Tänä päivänä yrityksen liikevaihto on jo yli puolitoista miljoonaa euroa, ja yrityksen palkkalistoilla on jo 8 henkeä, joista kaksi työskentelee osa-aikaisina.

Gugguu valmistaa laadukkaita, yksinkertaisia ja käytännöllisiä suomalaisia lastenvaatteita, ja onkin nopeasti noussut kovaan suosioon. Gugguun vaatteet kuuluvat jo monen kuuluisan kaupan valikoimaan, ja esimerkiksi Stockmannilta löytyy Gugguun vaatteita. Ulkomaillakin vaatemerkki on suosittu, ja eniten vaatteita viedään tällä hetkellä Kiinaan.

Brändin avainsanoihin kuuluvat laatu, käytännöllisyys, tyylikkyys ja lapsenmielisyys. Merkin perustajanaiset olivat erittäin tarkkoja vaatimuksistaan ja arvoistaan, joita he halusivat vaatteidensa edustavan, ja kaikki vaatteet ovatkin kestäviä, ekologisia, eettisiä ja tietenkin myös mukavia päällä. Vaatteiden valmistusmateriaaleja ovat ekopuuvilla, puuvilla ja puuvillasekoite, ja kangastoimittajat sijaitsevat kotimaassa ja Virossa, eli hyvin lähellä. Napit ja kaikki muut vaatteisiin tarvittavat osat on tuotettu Euroopan sisäisesti. Vaatteilla onkin öko-tex 100-standardin mukainen ’turvallinen valinta’ -hyväksyntä.

Lastenvaatemerkin nimi löytyi hauskalla tavalla sen jälkeen, kun sitä oli ensi yrittämällä yritetty keksiä kauan. Nimi keksittiin vasta viime hetkellä, kun ensimmäiset vaatteet olivat jo lähdössä painoon. Miia ja Anne olivat puhelimessa keskenään, ja Annen 1-vuotias poika kurkkasi kulman takaa äidilleen ja sanoi ’kukkuu’. Näin vaatemerkin nimi oli keksitty.

Gugguu käyttää vaatteissa rohkeita ja raikkaita värejä, ja monet tunnistavat Gugguun vaatteet hauskoista ja värikkäistä yksityiskohdista. Vaatekoot valikoimissa ovat 62-74 cm vauvoille ja 80-152 cm lapsille, eli karkeasti sanottuna vaatteita löytyy kokoelmasta 0-12 vuotiaille lapsille. Uusi lastenvaatemallisto ilmestyy kaksi kertaa vuodessa, kevät/kesä-mallisto ja syksy/talvi-mallisto.

 

You may also like...