Lisää tietoa kengistä

Hyvät kengät voivat tukea lapsen kehitystä ja leikkejä, kun taas huonot voivat hidastaa ja aiheuttaa itkua ja hampaiden kiristystä. Jalkojen virheasennoista iso osa kehittyy jo lapsuuden aikana, joten jalkineilla on väliä. Ne voivat auttaa tai pahentaa lapsen kehitystä. Myymälöissämme asiantunteva henkilökuntamme palvelee mielellään ja vastaa kenkiin liittyviin kysymyksiin.

Kenkien tulisi olla joustavat, kevyet sekä jalkaterän muotoiset, ja nykysuositusten mukaan niissä ei tulisi olla jalkaterän kaarta tukevia rakenteita. Mikäli terapeutti antaa erilaisen suosituksen, kannattaa mainita siitä myyjälle sopivan jalkineen löytymiseksi.

Valtaosa lapsista käyttää liian pieniä kenkiä. Kengän tulisi olla kuitenkin hieman isompi. Ideaalinen kasvu- ja käyntivara olisi 15-17 millimetrin luokkaa lapsen iästä riippuen. Liian isot kengät saattavat hiertää eivätkä tue jalkaa hyvin, koska kenkä ei taivu päkiän kohdalta. Kasvuvaraa ei siis kannata olla liikaa. Jalan mitta kannattaa ottaa illalla, sillä jalkaterä leviää päivän aikana. Aamumitalla otetut kengät voivat illalla tuntua liian kireiltä.

shoes-329974_960_720Korko ei ole tarpeellinen lasten jalkineissa, sillä painon olisi hyvä jakautua kengälle tasaisesti. Jalkineet eivät saa puristaa korkeus- eikä leveyssuunnassa. Kengännauhoja ei kannata sitoa liian tiukkaan, sillä ne voivat painaa jalkapöydän päällä olevaa valtimoa ja häiritä verenkiertoa jalassa. Tilaa ilmalle on hyvä jättää jonkin verran etenkin talvikengissä, kun sukat ovat paksumpia ja ilma auttaa lämmöneristystä. Liian tiukka talvikenkä tuntuu kylmältä.

Sopivan kokoinen kenkä löytyy helpoiten seuraavalla tavalla menetellen: Piirrä kynällä jalan ääriviiva paperille. Mittaa sen pituus, ja lisää siihen 1,5-1,7 cm, jotta saat hyvän kasvu- ja käyntivaran. Tarkista senttilukua vastaava koko kokotaulukosta. Kenkien muodot voivat vaihdella mallien mukaan, joten sovittamalla löydät varmimmin lapsellesi parhaan mallin. Myyjämme ja asiakaspalvelumme on aina valmis vastaamaan kokoja ja malleja koskeviin kysymykseen ja auttamaan löytämään sopivat kengät.

Kenkien on tarkoitus suojata jalkaa eikä muokata sen kehitystä, ja lapselle luonnollisinta onkin olla ilman kenkiä. Kenkiä tarvitsessa on hyvä ostaa lapselle omat kengät, sillä toisten lasten vanhat kengät eivät välttämättä istu hyvin ja voivat ohjata jalkaa väärään asentoon. Kenkä muovautuu käyttäjänsä jalkojen mukaan.

You may also like...