Lisää tietoa vaatteista

Lastenvaatevalikoimastamme löytyy useita alan johtavia merkkejä, kuten Reima, Ticket Outdoor, Molo, Lego Wear, 3 Pommes, Superfit, Mimpi, Kinderit ja Sorel sekä muita merkkejä, jotka vaihtelevat kausittain tarpeen mukaan. Merkit on valittu toimivuuden ja laadun mukaan suomalaisten lasten makua ja tarpeita ajatellen. Tutut ja käytännölliset vaatteet seuraavat lapsen mukana useita vuosia. Pikkuväki on mukana lapsen joka kehitysvaiheessa ja palvelee joka askeleella: vaatteita löytyy vaippaikäisistä koululaisille asti.

Voi olla haastavaa valita oikea koko lastenvaatteita ostaessa, sillä kasvupyrähdykset saattavat yllättää ja eri maissa valmistettavilla merkeillä saattaa olla erilaisia kokomerkintöjä. Yleisesti ottaen koot ovat senteissä lapsen pituuden mukaan, mikä tekee mittaamisesta ja arvioinnista helpompaa. Koot sivuillamme ovat suuntaa antavia mittoja, joiden tarkoitus on auttaa löytämään sopiva koko.

Takit, housut, haalarit ja paidat ovat yleisesti ottaen senttikokoisia lapsen pituuden mukaan. Mitat viittavat lapsesta otettuihin mittoihin, eivät itse vaatteen mittoihin. Lapsen pituuden mukaan siis valitaan vastaava vaatteen kokonumero. Ulkovaatteita ostaessa on hyvä muistaa, että alle tulee yleensä kerroksia, joten vaatteen tulisi olla tarpeeksi väljä. Väljyys myös jättää tilaa ilmalle vaatteiden alle, mikä parantaa lämmöneristystä. Liian tiukat vaatteet voivat tuntua kylmiltä. Tilaa täytyy olla myös liikkumista varten. Esimerkiksi haalareissa on oltava riittävästi pituutta haarasta niskaan, jotta lapsi pystyy kyykistymään mukavasti eikä selkäosa kiristy. Hihojen olisi yllettävä ranteiden peitoksi myös silloin, kun lapsi kohottaa kätensä sivuille.

Kasvuvaraa on hyvä jättää, sillä lapset varttuvat nopeaa tahtia. Monissa lasten vaatteissa tämä on kuitenkin otettu valmiiksi huomioon, joten aivan liian isoja vaatteita ei ole tarve ostaa. Syksyllä 105 cm pitkän hoikan tai normaalivartaloisen lapsen pitäisi mahtua koon 105 haalariin koko talven ajan. Tukevavartaloisemmalle tai pitkäsääriselle tai -selkäiselle lapselle on hyvä valita vähän isompi koko. Sovittaminen auttaa löytämään oikean koon, sillä merkkien ja mallien välillä voi olla eroja, ja lastenkin vartalot ovat erilaisia. Yksi malli saatta sopia paremmin yhdelle lapselle, toinen toiselle. Säädettävät vyötäröt ja kuminauhat lahkeissa ja hihoissa auttavat säätämään ulkoiluasuja omiin tarpeisiin sopiviksi.

You may also like...