Onko lapsellasi yliherkkyys pesuaineelle?

Pyykinpesu aineet sisältävät paljon erilaisia kemikaaleja ja hajusteita, jotka saattavat aiheuttaa herkkäihoisille monia eri ongelmia. Tyypillisiä ongelmia ovat punoitus ja kutina. Nämä saattaa aiheuttaa yksinkertaisesti se, että pesuainetta käytetään liikaa pyykkiä pestäessä. Kun vaatteeseen jää pesujäämiä, se alkaa ärsyttämään ihoa päivän aikana. Joskus pesuaineelle voi olla myös allerginen, jolloin asiaan auttaa huomattavasti pesuaineen vaihto allergiaystävälliseen.

vauva

Mikäli pikkuisesi iho kutiaa tai punoittaa, eikä siihen löydy järkevää syytä, on syynä todennäköisesti yliherkkyys pesuaineelle. Pesuaine allergian oireet kuitenkin vaihtelevat ja ovat hyvin henkilökohtaisia. Nämä yliherkkyyteen ja allergiaan liittyvät oireet kannattaa aina myös tarkistaa yhdessä lääkärin kanssa, sillä tällöin voidaan myös varmistaa ettei kyse voi olla mistään muusta tekijästä kuin pesuaineesta.Valmistajat ovat onneksi ottaneet huomioon myös allergiset ja yliherkät kuluttajat, ja melkein jokaisesta marketista on mahdollista löytää hajusteettomia ja väriaineettomia pyykinpesuaineita. Nämä tuotteet ovat yleisesti kehitetty yhdessä Allergia – ja Astmaliiton kanssa, ja tämä takaa sen, että tuotteet sopivat loistavasti myös herkkäihoisille.

lv

Kun etsinnässä on uusi pyykinpesuaine, kannattaa tutustua tarkkaan tuoteselosteeseen. Jos tuote ei sisällä lainkaan suomenkieltä mutta löydät esimerkiksi sanan parfum, tämä tuote sisältää todennäköisesti hajusteita. Myymälän henkilökunnat ovat myös onneksi aina apuna, ja heiltä voi kysyä mikä olisi kaikista paras vaihtoehto.

Hajusteettomia pesuaineita tarjoavat muun muassa Lumme, Ecover, Planet Pure, LV, Sonett sekä Attitude. Pesuaineita on mahdollista löytää melkeinpä mistä tahansa tavaratalosta, ja myyjiltä on mahdollista pyytää aina apua!

You may also like...