Polarn O. Pyret – pop ruotsalainen lastenvaatemerkki

Polarn O. Pyret eli tuttavallisemmin PO.P perustettiin Ruotsissa vuonna 1976 eli jo yli 40 vuotta sitten. Näiden vuosikymmenten aikana merkille on kertynyt roppakaupalla kokemusta lastenvaatteiden valmistamisesta. Merkin konseptia on uudistettu ja päivitetty muutamaan otteeseen vuosien aikana, aivan ymmärrettävästikin kyllä, ehtiihän 40 vuodessa tapahtua aika paljon. Toimitusjohtajana toimii tällä hetkellä yrityksessä toimii Nanna Hedlund. Yksi, joka ei vuosien aikana kuitenkaan ole muuttunut, on firman filosofia/slogan: annetaan lasten olla lapsia ja valmistetaan vaatteita, jotka ovat mukavia ja toiminnallisia.

polarn o pyret

Polarn O. Pyretin vaatteet on suunniteltu vauvoista lähtien aina 12-vuotiaille lapsille. Vaatteiden kuosissa seikkaileva klassinen raita on hieman Marimekko-henkinen ja siksi varmasti myös meidän suomalaisten makuun: raidat eivät mene koskaan vanhaksi tai pois muodista! PO.P onkin ylpeä siitä, että he tekevät vaatteita lapsille, ei tytöille ja pojille. Merkin perustajat haluavat kasvattaa lapset ihmisiksi, eikä sukupuolella ole heille väliä. Nämä unisex-vaatteet sopivat siis kokonsa, mallinsa ja tyylinsä molemmille tytöille ja pojille. Tämä onkin melkein ainutlaatuinen konsepti lastenvaatteiden maailmassa, jossa yleensä pienille tytöille tarjotaan vain vaaleanpunaisia vaatteita ja pikkupojille vain vaaleansinistä päällepantavaa.

polarn o pyret2

Pieninkin yksityiskohta kaikissa tuotteissa on harkittu pitkän kaavan mukaan ja tietenkin myös testattu, ja tästä konseptista meillä tällä Pikkuväen toimituksessa tykätään! Tärkeintä PO.P:lle onkin laatu. Miten vaatteiden laatu sitten testataan? Polarn O. Pyretin tuotteet testataan niin monella tavalla, että monet ketjumyymälät saisivat ottaa heistä mallia. Vaatteet testataan pesutesteillä, nyppyyntymistä vastaan, paloturvallisuuden vaatimuksien mukaan, kulumistestissä ja niin pois päin. Lisäksi tutkitaan muun muuassa se, että vaatteissa ei ole ei-sallittuja kemikaaleja tai vaikkapa nikkeliä. Lisäksi Keväästä 2015 lähtien PO.P:n vaatteissa ei ole ollenkaan käytetty kyllästeitä, jotka sisältävät PFC-yhdisteitä. Lasten turvallisuus ja hyvinvointi on todella lähellä Polarn O. Pyretin sydäntä. Ehkä tästäkin syystä se on Ruotsissa johtava lastenvaateketju.

polarn o pyret3

Myymälöitä tällä lastenvaatteiden valmistuksen luottonimellä ja edelläkulkijalla on tällä hetkellä Ruotsissa lisäksi myös Norjassa, Irlannissa, Islannissa, Virossa, Latviassa, Suomessa, Englannissa, Skotlannissa sekä merten toisella puolella Yhdysvalloissa. Tavoitteena heillä on lisäksi avata uusia myymälöitä muihinkin maihin. Suomessa myymälöitä on tällä hetkellä jopa Helsingissä, Espoossa, Jyväskylässä, Kokkolassa, Kuopiossa, Lahdessa, Lappeenrannassa, Rovaniemellä, Tampereella, Turussa, Oulussa, Raisiossa, Vantaalla ja Vaasassa.

Nämä raitakuosit ovat varmasti perheen pienempien mieleen, sen verran ihana vaatemerkki on nyt kyseessä. Vanhemmatkin voivat tyytyväisin mielin pukea silmäteränsä näihin laadukkaisiin ja tyylikkäisiin vaatteisiin.

You may also like...