Lasten talvipukeutumisen ABC

Talvi tekee hiljalleen tuloaan. Kun lapsia lähdetään pukemaan Suomen vaihteleviin sääolosuhteisiin, on tärkeää pitää heidät lämpiminä ja turvassa. Mutta mitä pukeutumisessa tulisi lasten kohdalla ottaa huomioon? Mitä materiaaleja kannattaa suosia? Ja mistä löytää laadukkaita mutta kohtuuhintaisia lastenvaatteita? Tästä artikkelista löydät vastaukset juuri näihin kysymyksiin!

Minkälaisia vaatteita lapsi tarvitsee?

Suomessa sää voi olla talvikuukausina hyvinkin vaihteleva. Välillä pakkanen paukkuu, toisinaan lunta pyryttää vaakatasossa ja joskus jopa sataa! Tämä vuodenaika asettaa lastenvaatteille korkeat vaatimukset. Talvivaatteita on kuitenkin saatavilla niin paljon erilaisia, että voi olla vaikea tietää, mikä on todella tarpeellista. Ota ensinnä huomioon talviolosuhteet alueella, jossa asut. Esimerkiksi pääkaupunkiseudun talvet ovat selvästi leudompia kuin Pohjois-Suomen. On myös tärkeää ottaa huomioon lapsen aktiivisuustaso. Jos hän on hyvin aktiivinen ja paljon ulkona viihtyvä lapsi, hän saattaa tarvita enemmän kerroksia pitääkseen itsensä lämpimänä.

Lastenvaatteisiin voi helposti mennä paljon rahaa. Tutustu seuraavan sivuston ohjeisiin oppiaksesi pelaamaan Vikinglottoa: viking-lotto.io

Kerrospukeutumista

Lapsille on talvisin usein tarpeen pukea useita vaatekerroksia, sillä vaatteiden väliin jäävä ilma auttaa kylmän torjumisessa. Vaatekerroksia on helppo myös tarvittaessa vähentää: ilma voi olla aamulla hyytävän kylmä, mutta lämmetä merkittävästi päivää kohden. Kaikki lähtee aluskerrastosta. Fleece tai puuvilla ovat mukavia kankaita ihoa vasten. Fleece siirtää näistä puuvillaa paremmin kosteutta pois iholta. Tämä on ulkoleikeissä tärkeää, sillä iholle jäävä hiki aiheuttaa nopeasti palelua. Villa taas on erinomaisen lämmin materiaali, jota kannattaa suosia välikerroksena. Villapaitaa tai -housuja ei kannata pukea kuitenkaan ihoa vasten, sillä se on hyvin kutiseva kangas. Villasukat sopivat erinomaisesti pitämään jalat lämpiminä talvella.

Toppavaatetta niskaan!

Päällyskerrokseen ovat toppatakki ja -housut tai haalari, pipo, kauluri tai kaulahuivi ja käsineet tarpeen, jotta lapset pysyvät lämpiminä Suomen talvessa. Huomioi toppavaatteissa riittävä täytteen määrä sekä tuulen- ja vedenpitävyys: kuivana pysyminen on kylmettymisen ehkäisyssä erittäin tärkeä seikka. Valitse lapsellesi lämmin, korvat hyvin suojaava pipo. Kauluri tai kaulahuivi estää kylmän tunkeutumisen vaatteiden alle ja suojaa myös kasvoja viimalta. Kädet on tärkeä pitää lämpiminä ja kuivina: paksut vedenpitävät rukkaset ovat hyvä valinta.

Jalkineiden tulisi olla riittävän suuret, jotta villasukalle jää tilaa. Myös kengissä vedenpitävyys ja riittävä vuoraus ovat tärkeitä seikkoja. Lumisiin talviin on pitempivartinen saapas tarpeen. Huomioi, että pohja on hyvin uritettu, jottei kenkä ole jääkelillä liukas!

Huomioi myös nämä

Materiaalien lisäksi yksi tekijä, joka on otettava huomioon lasten talvivaatteita valittaessa, on istuvuus. Liian suuret tai liian pienet vaatteet voivat olla epämukavia ja jopa vaarallisia kylmällä säällä. On tärkeää valita hyvin istuvat vaatteet, jotta lapsi pysyy lämpimänä ja turvassa kylmyydeltä.

Talvikausi on Suomessa paitsi kylmä, myös pimeä. Lapsen on turvassa pysyäkseen tärkeä näkyä hyvin liikenteessä. Suosi siis vaatekappaleita, joissa on käytetty heijastinnauhaa tai -kangasta. Irralliset heijastimet voivat helposti tipahtaa matkasta, mutta vaatteessa ne kulkevat mukana. Myös kirkkaat värit edesauttavat pienen kulkijan näkyvyyttä autoilijoille.

Mistä vaatteita sitten kannattaa etsiä?

On tärkeää varmistaa, että lapsellasi on oikeanlaiset vaatteet, jotka pitävät hänet lämpimänä talvikuukausina. Voit ostaa lasten talvivaatteita useimmista tavarataloista Suomessa.

Jos etsit lapsellesi laadukkaita talvivaatteita, kannattaa suunnata lastenvaatteisiin erikoistuneeseen liikkeeseen. Sieltä saat myös hyviä vinkkejä sopivien vaatteiden valintaan. Myös monissa isommissa päivittäistavarakaupoissa on hyvä valikoima lasten talvivaatteita. Lastenvaatteita löytää kattavasti myös verkosta. On olemassa useita verkkokauppoja, jotka myyvät lasten talvivaatteita. Verkossa shoppailu on helppoa, mutta miinuspuolena on se, ettet pääse sovittamaan vaatetta lapselle etukäteen. Nettikaupoista ostettaessa onkin tärkeä lukea tuotteesta annetut tiedot huolella, tutustua kuviin ja lukea mahdolliset asiakkaiden jättämät tuotearvostelut.

Yksi erittäin hyvä vaihtoehto on ostaa käytettyjä talvivaatteita lapsellesi. On olemassa useita verkkosivustoja ja esimerkiksi Facebook-ryhmiä, joissa voit ostaa ja myydä käytettyjä lastenvaatteita. Oman alueen kirpputoreihin kannattaa myös ehdottomasti tutustua. Käytettyjen talvivaatteiden ostaminen voi olla hyvä tapa säästää rahaa, sillä vaatteet käyvät lapsen kasvaessa nopeasti pieniksi.

Vaaterahaa voi kerryttää opettelemalla Kenon pelaamista, tutustu siis kenonumerot-sivustoon.

Lämpimästi talveen

Kerrataan vielä: Lasten talvivaatteita löytyy monista paikoista, sekä verkosta että muualta. On tärkeää valita hyvin istuvat vaatteet, jotka on valmistettu lämpimistä materiaaleista ja jotka näkyvät myös pimeässä. Muista hankkia vedenkestävät ja tuulenpitävät päällysvaatteet, jotta lapsesi pysyy kuivana ja lämpimänä. Älä myöskään unohda villasukkia ja hyviä kenkiä, joissa on liukumaton pohja.

Hyvää ja turvallista talvikautta!

You may also like...