Lasten vaatteita kirpputorilta

lastenvaatteet

Monet on varmasti huomanneet, kuinka lastenvaatetarjonta on laaja niin kirpputoreilla kuin nettikirppiksilläkin. Tämän laajenevan muoti-ilmiön takana on varmasti monenlaisia näkökulmia ja tarkoituksia. Osa haluaa myydä halvalla pieneksi jääneet ja monesti hyväkuntoiset vaatteet, kun toisille taas lastenvaatteiden myyminen saattaa melkein olla businesta. Tässä postauksessa haluan keskittyä kirpputoreiluun ja sen tuomiin vaikutteisiin Suomessa.

Monet kirpputorit ovat täynnä lastenvaatteita. Oletko koskaan itse hyödyntänyt kirpputorien tarjontaa? Jos et, onko siihen ollut joku syy? Kirpputoreille mentäessä olen huomannut, että suurin osa lasten vaatteista on ihan hyvä kuntoisia ja monet saattava olla myös merkkivaatteita. Kirpputoreilla kannattaa muistaa kuitenkin aina, että vaatteet ovat käytettyjä ja ihmiset menevät sinne hankkimaan vaatteita pienellä rahalla. Tämä kannattaa muistaa, kun hinnoittelee omia kirppisvaatteita. Ylihinoittelu kirpputoreilla on hyvin yleistä, niin lasten kuin aikuistenkin vaatteissa.

Mielestäni kirrputorit ovat mahtava paikka kierrättää. Tässä kuitenkin tulee muistaa aina, että missä kunnossa vaatteet sinne vie. Ei ole kivaa pistää viimeisimpiä ylimääräisiä rahojaan uuteen bodyyn, jossa huomaakin olevan heti jotain vialla. Tuskin kenelläkään sellaisen myyneelläkään voi olla kovin hyvä mieli saadessaan rahat rikkinäisestä vaatteesta.

lastenvaatteet

Toinen ilmiö, jota näkee paljon on myös Facebook kirpputorit. Näitä on monenlaisia, ihan normaaleja koko maan kattavia kirpputoreja, jossa tarvittaessa lähetetään ostokset postitse. On myös olemassa kirrputoreja merkkivaatteille, missä esimerkiksi H&M vaatteiden myyminen ei ole sallittua. Merkkivaatteille suunnattuja lastenvaate kirppiksiä löytyy Facebookista seuraavia: Lastenvaate Kirppis Pioni, Newbie vaatteiden kirppari, NOSH kirppis, Polarn O. Pyret. Kyseiset kirppikset myyvät joko yhden merkin vaatteita tai niistä voi löytää eri merkkien merkkivaatteita. Näillä kirppiksillä hinnat ovat yleensä aika korkeat. Olen myös huomannut, että jotku tekevät tästä melkein voittoa, sillä he ostavat omille lapsillensa uuden merkkivaatteen ja hetken kuluttua, kun vaate ei ole enää myynnissä kaupoissa myyvät ne sen pois ja saavat melkein omat rahansa takaisin. Toki hyvä laittaa vaatteita kiertämään, eikä siinäkään mitään pahaa ole jos pyytää enemmän hyvä laatuisesta, mutta mielestäni kirpputoreilla tulee aina kuitenkin muistaa, että vaatteet eivät ole uusia, joten niiden ei kuuluisi myöskään olla uuden hintaisia.

On kuitenkin ihanaa, että nykyään halutaan kierrättää vaatteita eteenpäin ja näin tehdä hyvää!

You may also like...