Lastenvaatteiden kirpputorit

Lasten merkkivaatteet ovat tällä hetkellä todella suosittuja. Merkit kuten Gugguu, Papu, Mini Rodini ja Polarn O. Pyret ovat erittäin pinnalla tällä hetkellä. Kysyntä on niin kovaa, että nykyään merkkivaatteita löytyy paljon myös kirpputoreilta, koska vaatteet jäävät lapsilla usein nopeasti pieniksi ja merkkivaatteet ovat verrattain kalliita. Suosio on jopa niin suurta, että tähän tarkoitukseen on perustettu aivan erityisiä kirpputoreja, jotka kelpuuttavat myyntiin vain tiettyjä merkkejä.

polarnopyret

Lasten merkkivaatteita myydään myös paljon nettikirpputoreilla tori.fi, Huuto.net sekä Facebook-kirpputoreilla, joihin on perustettu erityisiä merkkivaateryhmiä. Muita nettikirpputoreja ovat myös Emmy ja Saanuska. Ainakin Helsingin Kumpulassa sijaitsee vain lasten vaatteita ja tarvikkeita myyvä kirpputori Vekarakirppis, joka on erittäin suosittu varsinkin äitien keskuudessa.

Kirpputoreilla voi tehdä hyviä löytöjä, mutta useat myyjät pyytävät myös erittäin kovaa hintaa käytetyistä vaatteista. Monet ovat valmiita myös maksamaan tietyistä merkeistä sekä erityismalleista, joita ei välttämättä ole enää uutena saatavilla vaan ne ovat loppuunmyytyjä. Lastenvaatteiden kuoseja on alettu käyttämään myös aikuisten vaatteissa, jolloin äiti ja lapsi voivat pukeutua samanlaisiin vaatteisiin.

Nettikeskusteluissa käydään paljon keskustelua siitä, ovatko lasten merkkivaatteet vain aikuisten kilpailukeino ja oman statuksensa näyttämistä lasten vaatetuksen välityksellä. Kun lapsilta on kysytty mielipidettä, millaisissa vaatteissa he mielellään olisivat, on vastauksena yleensä mukavat ja värikkäät vaatteet. Myös erilaiset pinnalla olevat ilmiöt kuten Frozen ja Pokemon ovat erityisesti lasten mieleen.

Merkkivaatteet ovatkin yleensä hyvin värikkäitä ja niissä käytetään paljon erilaisia kuoseja. Tämän vuoksi merkkivaatteet ovatkin ehkä niin suosittuja, sillä värikkäiden kuosien vuoksi ne hivelevät lasten silmää ja aikuisten silmää puolestaan usein selkeästi näkyvän merkkilogonsa vuoksi. Jää nähtäväksi, kuinka kauan tämä merkkivaatebuumi kestää ja tuleeko seuraavana trendinä esimerkiksi uusiokäyttö ja vaatteiden itseompelu.

You may also like...