Muistipelit pienille lapsille
Monelle meistä erilaiset muistipelit ovat lapsuudesta tuttu tapa viettää aikaa. Ne sopivat hyvin pienempien lasten kanssa leikittäviin leikkeihin ja niiden avulla lapsi myös oppii. Tehdäänpä pieni katsaus tähän perinteiseen korttipeliin.
Korttipeleistä yksinkertaisin on muistipeli
Kun puhutaan pienistä lapsista ja korttipeleistä, vaihtoehtoja ei ole vielä hurjasti. Lapsen ensimmäinen korttipeli on usein muistipeli. Nämä pelit eivät ole vain hauskoja, vaan niillä on myös kasvatuksellista arvoa. Pelaamalla muistipelejä lapsesi oppii ongelmanratkaisutaitoja sekä kuvioiden tunnistamista. Lähempänä kouluikää oleva pelaaja voi oppia myös kirjaimia ja lukemisen alkeita!
Vaikeustaso on muistipeleissä hyvä sovittaa lapsen ikään. Isommat kortit ja kuvat sopivat pienten lasten ensimmäisiin peleihin parhaiten. Vähän vanhemmat lapset voivat pelata pienemmillä korteilla ja niitä voi olla kaikkiaan käytössä enemmän.
Vaikka esimerkiksi nelivuotiaasta ei ole vielä hetkeen peliseuraksi pokeriin, voit itse alkaa valmiiksi kertaamaan sen sääntöjä osoitteessa https://pokerisäännöt.fi/
Muistipelien perussäännöt
Muistipelejä pelataan yleensä erityisten kuvitettujen korttien avulla. Korttikokoelmassa on aina kutakin korttia vähintään kaksi samanlaista – nämä muodostavat siis parin. Kortit asetetaan ylösalaisin pöydälle, lattialle tai muulle pinnalle ja niitä käännellään, kunnes kaikki parit löytyvät.
Pelaaja saa vuorollaan kääntää ensin yhden kortin ja sitten toisen. Jos nämä eivät ole pari, kortit käännetään taas ylösalaisin ja vuoro siirtyy seuraavalle. Jos kortit ovat pari, ne otetaan muista korteista erilleen ja pelaaja saa jatkaa korttien kääntämistä.
Mikäli pelissä halutaan kilpailla, on pelin voittaja se, jolla on lopuksi eniten kerättyjä pareja. Tämä elementti ei kuitenkaan ole missään nimessä pakollinen!
Sääntöjä muistipeleissä on monia. Joihinkin tiettyihin peleihin on olemassa määrätyt säännöt, siinä missä toisissa on annettu vapaus pelaajille itselleen. Loppujen lopuksi pelitapa on kuitenkin molemmissa tapauksissa silti pelaajilla ja pienen lapsen kanssa mukava yhteinen aika on tiukkoja sääntöjä huomattavasti merkityksellisempi asia.
Helppoa ja hyödyllistä yhteistä tekemistä
Muistipelit ovat erinomainen tapa auttaa lapsia kehittämään niin muistiaan kuin myös ongelmanratkaisukykyjään ja muita tarpeellisia taitoja. Tämä yksinkertaisen nerokas ja nostalginen pelityyppi on hauskaa aivojumppaa myös sille aikuiselle, joka lapsen kanssa aikaa viettää. Muistipelien parissa yhdistyy huvi ja hyöty!