Taaperoikäisen vaatteet ja pukeutuminen

Taaperoikäisistä lapsista puhuttaessa tarkoitetaan 1-2-vuotiaita lapsia. Tämän ikäisenä vauvasta kasvaa taapero, joka osaa jo näyttää ehkä vahvastikin omaa tahtoaan, ilmaista tunteitaan ja haluaa tehdä ja kokeilla asioita itse. Taaperoikäinen lapsi kehittyy kovalla tahdilla ja on innokas tutustumaan ympäröivään maailmaansa. Jo pienenkin lapsen voi antaa osallistua pukeutumiseen ja hänet ottaa mukaan vaatteiden valintaan: lapsi voi esimerkiksi valita aamulla itselleen paidan kahdesta vaihtoehdosta, jotka aikuinen on hänelle esitellyt.

Mukavuus ennen kaikkea

Kun valitset vaatteita taaperollesi, käytännöllisyyden ja mukavuuden olisi hyvä olla etusijalla oikeastaan kaikenlaisessa vaatteisiin liittyvässä päätöksenteossa. Pehmeät kankaat, jotka liikkuvat lapsen vartalon mukana ja tarjoavat lämpöä ja hengittävyyttä, pitävät lapsen olon mukavana ja tyytyväisenä hänen leikkiessään ja liikkuessaan. Tarkista lisäksi, ettei vaatteissa ole isoja, pienen herkkää ihoa hankaavia pesulappuja. Hyvät ja sopivan kokoiset vaatteet ovat erityisen tärkeitä silloin, kun pikkuinen kävelee ja liikkuu koko päivän. Yhä useampia tuotteita, kuten vaatteiden kaltaisia päivittäisiä tarvikkeita, voi maksaa nykypäivänä virtuaalivaluutalla. Tutustu virtuaalivaluuttaan lisää osoitteessa virtuaalivaluutat.net

Hyvät, kasvavaa jalkaa tukevat jalkineet

Muista myös hyvien kenkien tärkeys. Lapsen kasvavat jalat tarvitsevat erityistä tukea ja hyviä kenkiä, hanki siis lapsellesi tukevat kengät, joiden pohja ei ole liukas. Pukemistilanteita helpottaa myös se, jos kengät ovat nauhattomat tai muuten mahdollisimman helpot pukea ja riisua. Myös lapsi, joka on juuri oppinut kävelemään, hyötyy tukevista kengistä: hyvä ja laadukas kenkä tukee jalan oikeanlaista asentoa.

Vuodenaikojen vaihtelut

Kun lähdet lapsen kanssa ulkoilemaan, mukavuus kulkee edelleen tärkeänä matkassa. Talvella, kun ulkona on kylmä, on hyvä lisätä lapselle vaatekerroksia, kuten villaiset housut ja pitkähihainen paita ulkovaatteiden alle. Lämmin hattu, kauluri ja käsineet ovat tärkeitä asusteita. Sadepäivinä sopivan kokoinen sadeasu ja kumisaappaat ovat tarpeelliset. Lapset rakastavat usein leikkiä lätäköissä – oikeanlaisilla varusteilla se onnistuu! Kesällä, kun ulkona on lämmin, suosi vaatteissa kevyitä pitkähihaisia- ja lahkeisia puuvillaisia kankaita, jotka hengittävät ja pitävät lapsen ihon viileänä suojaten samalla auringolta. Mikäli oman lapsen pukeminen ja vaatevalinnat pohdituttavat, kysy rohkeasti apua muilta äideiltä, päiväkodista tai lastenvaatemyymälän myyjiltä – he auttavat varmasti mielellään!

You may also like...