Vastuullisia arkivaatteita kotimaisilta lastenvaatebrändeiltä

Vastuullisuus puhututtaa paljon ja aiheestakin. Vanhemmat toivovat lapsilleen parasta ja pohtivat yhä useammin sitä, millaisiin vaatteisiin jälkipolvi olisi hyvä pukea ja millaisia vaatteita suosia. Ohessa on muutama kotimainen ja vastuullinen brändi, joiden vaatteisiin oman pienokaisen voi hyvillä mielin vaatettaa sekä huomioita kestävistä vaatevalinnoista.

Kestävä kehitys on osa koko vaatetusalaa

Kestävä kehitys on yhä tärkeämpää myös lastenmuodissa, sillä kestävät valinnat auttavat suojelemaan ympäristöä ja säilyttämään resursseja tuleville sukupolville. Käyttämällä ympäristöystävällisiä materiaaleja, kuten luomupuuvillaa tai kierrätettyjä kuituja, sekä vähentämällä jätettä paremmilla suunnitteluprosesseilla, voidaan kestävillä lastenvaatteilla vaikuttaa myönteisesti planeettaamme. Lastenvaatteiden kulutus on aikuisten vaatteisiin verrattaessa huomattavasti kovempaa: lapset leikkivät ja puuhaavat monenlaisissa olosuhteissa sekä kasvavat ulos vaatekoostaan nopeasti. Tästäkin syystä lapsen vaatevalintoja on hyvä pohtia. Sen sijaan aikuisten keskuudessa esimerkiksi bitcoinien ostaminen käy nopeasti ja helposti! Osta bitcoineja osoitteessa ostabitcoineja.com.

Vastuullisten vaatteiden moninaiset hyödyt

Ympäristöhyötyjen lisäksi kestävällä muodilla voi olla myönteinen vaikutus myös lasten terveyteen ja hyvinvointiin. Käyttämällä myrkyttömiä luonnonkuituja, kuten luomupuuvillaa, vaate tuntuu lapsen iholla mukavalta ja kangas hengittää, mikä puolestaan edistää ihon terveyttä. Lisäksi eettisesti tuotetut vaatteet takaavat sen, ettei tuotantoprosessissa käytetä lapsityövoimaa.

Kaiko Clothing on koko perheen vastuullinen valinta

Kaiko on suomalainen vaatebrändi, jonka perustaja on Mirjam Sokka. Vastuullisuuden yksi osa-alueista on myös sosiaalinen vastuu. Kaiko lahjoittaa 7 % jokaisen vaatteen myynnistä suoraan kehitysmaihin naisten koulutuksen tukemiseen. Lisäksi brändillä on läpinäkyvä hinnoittelu, joten kenellekään ei jää arvailujen varaan, kuinka suuri osuus tuotteen hinnasta esimerkiksi kuluu rahtiin. Kaikon tuotteita valmistetaan Euroopan lisäksi myös Turkissa ja Nepalissa. Toimittajat ovat kaikki löydettävissä heidän verkkosivuiltaan, joka lisää brändin luotettavuutta.

Tietoisten kuluttajien avulla voidaan yhdessä luoda lapsillemme parempi ja kestävämpi maailma.

Melli Eco-Designin valikoimasta löytyy vaatteita myös keskosille

Vuonna 2012 perustetun Melli Eco-Designin vaatteet ovat täysin kotimaista käsityötä, sillä ne ovat valmistettu Jyväskylässä, Keski-Suomessa. Lisäksi suurin osa kankaista tulee myös Suomesta, peräti 95 prosenttia. Vaatteiden kankaat on valittu siten, että ne sopivat myös herkkäihoisille ja allergisille: kankaiden värjäyksessä käytettävät väriaineet ovat Öko-Tex 100 -standardin mukaisia, joka kertoo niiden olevan turvallisia. Lisäksi Mellin valikoima kattaa lastenvaatteiden lisäksi myös naisten vaatteita, kuten äitiystunikoita.

You may also like...